Bol günesli yerlerde yasayanlara degil bu yazim, benim gibi, bulutu, yagmuru, nemi cok, günesi az olan yerlerde yasayanlara. Güneste mutfak otlari kurutma imkani olmayanlara.
Yeni aldigim firinin kullanma kilavuzunu karistirirken, meyve ve mutfak otlari kurutma kismini okumamla bende jeton düstü. Hemen solugu bahcede aldim , biraz adacayi, biraz nane topladim.Güzelce yikadim kuruladim ve firin teline dizdim.
200 gram ot icin 80 derece ve 1,5 saat yaziyor kilavuzda. Benim otlarim 100 gram bile degildi :)
Nanenin kurumus hali. 30 dakikada hazirdi.
Adacayinin kurumasi 50 dk. sürdü.
senin fırının mı marifetli yoksa bizimkiler de yapar mı deneyip görmek lazım :))Çok iyi etmişsin şekerim, orda burda kurutayım derken toz oluyor benim otlarım da. teşekkürler fikir için :)
ReplyDeleteev mis gibi kokmuştur, bu fırını sevdim, harika bir özellik.
ReplyDeletehangi marka fırınmış o?
ReplyDeleteya da ...
her fırın yapabilir mi bunu merak ettim:)))
Siz cok yasayin sevgili blog dostlari e mi! :)
ReplyDeleteFirinin markasi Siemens ama 80 derece isisi olan her firin yapar tabii ki, kullanma kilavuzuna yazma akilliligi göstermeleri gerekirdi :)
Internette biraz arastirdim, mikrodalgada bile oluyormus.
Havasi güzel olan yerlerde acik havada kurutmak en güzeli elbette hatta belki de en sagliklisi.
Denemek icin yaptim zaten, deney sonucu: Olumlu! :)
Saglicakla kalin...