Friday 23 December 2011

Bugünden bol bol kareler!


Bu gördükleriniz kus yemlikleri :) Gecen sene ikisi de bana hediye gelmisti, tabii icinde yemlerle birlikte. Bahceme gelen sevimli kuslara ziyafet! :) Bu sene hava cok sogumadi daha, o yüzden yemlikleri hazirlamaya simdiye kadar yeltenmedim, kuslar tembellige alismasin dedim ama baktim kisin gelecegi yok, e dedim hadi bir yilbasi kiyagi yapayim :)
 Yemleri hazir aliyorum. Turkiye'de böyle satiliyor mu bilmiyorum ama file ya da tül keselere ay cekirdegi, fistik , kus yemi koyarak kendimiz de yapabiliriz sanirim.

Bir top yemin ortasindan demir cubuk gecirerek sabitleniyor burada.

Burada ise U seklinde tellerle cembere sabitleniyor yemler. Bir de süsledim!!! :)))


Minik kuslar bunlari afiyetle yerken onlari seyretmek coooook keyifli :)

Yilbasi süsleri bile var!!! :)))

Gecen sene bu zamanlar karlar altindaydi bahce, bugun cektim bu resimleri hala ciceklerim acmak icin cabaliyorlar, havada bile bahar kokusu vardi bugün. Ne bicim aralik ayi bu yahu! :)


Çuha cicegim



Küpe çiçeginin yeni tomurcuklari var :)


 Menekse hala cingöz bakiyor :)

Ortancanin son kalan çiçegi :)

Tomurcuk güller :)

Kuslarimin yemlikleri ve bahçe turum bittikten sonra burada görüp begendigim mantardan yapilmis süsten yapmak icin, elbet bisey yaparim diye biriktirdigim mantarlari ve gecen sene topladigim kozalaklari cikarttim meydane! :)




Önce mantarlari kozalaklara yapistirip celenk seklini verdim. Fakat hata etmisim. Sabit duramadilar arkalarina bir destek istediler. Peki dedim madem öyle benim bi küçük kasnagim vardi onu destek yapayim size! Neyse ki ebatlari iyi denk geldi.
Ortasina da evde olan bir süsü uydurdum.
Olur ya yapmak isteyeniniz olur, dogrudan kasnaga veya cembere yapistirarak yapin süsünüzü derim ben. Hem daha cabuk hem daha düzgün calismis olursunuz. Tecrübe ettim ögrendim. :)

Keyifli haftasonlari! :)

6 comments:

  1. Şanslı kuşlar Arzu'nun bahçesine koşuuuun :) Mantar değerlendirme fikrine bayıldım, ben de fikir arıyordum mantarlarıma ;iyi geldi :) Bu arada çiçeklerine inanmak zor, İzmir'de gibisin :)))
    Oh içimi açtın canımcım :)

    ReplyDelete
  2. Mutlu Noeller.

    MUTLU YILLAR.


    Audeni
    São Paulo, Brazil

    ReplyDelete
  3. bu kuş yemliklerini ilk kez görüyorum, bir bahçenin olması ne güzel...

    ReplyDelete
  4. Ne güzel şeyler yapıyorsunuz.Ellerinize ve yüreğinize sağlık.

    ReplyDelete
  5. Tesekkürler sevgili serpil, Noblesse ve pembe kekik :)

    AUDENI OU Dona Mocinha: Thank you! :)

    ReplyDelete

Popüler Yayınlar