Monday 28 July 2014

Tavşan Marco / Marco Rabbit


  Tekrar merhaba, 2 haftalık harika bir Italya gezisinden sonra tekrar evimizdeyiz. Tatile gitmeden önce başladığım bu tavşanı tatilde yanıma alıp fırsat buldukça ördüm. Yüzde sekseni Italyada örüldüğüne göre bir Italyan ismini hak etti bu mahzun bakışlı tavşanım; Marco!

Hi again, we are back from a wonderful vacation in Italy. I started to crochet this sad looking rabbit at home and I took him with me, I crocheted 80% of it in Italy so i named him Marco!


 Tarifi buradan buldum. Google translate kullanarak çevirisini yaptirdim, tabii google translate ile iyi bir çeviri beklentisine girmiyoruz, biraz amigurumiye aşina iseniz altından kalkabilirsiniz çünkü fotoğraflar da oldukca açıklayıcı.

The pattern is here. I used google translator to understand it. Well it is not the best translation but if you have the basic amigurumi knowledge then you can make it. The photos are very heplful as well.




Kamp tatilimizin ilk haftasını Trasimeno Gölü'nde diğer haftasını ise Adriyatik Denizi kıyısında geçirdik...Ben Trasimeno gölüne hayran kaldım ve bugüne kadar gördüğüm en güzel gün batımını izledim, her gün harika bir manzaraya uyanmak muhteşemdi...Karşımda göl, yanimizda ayçiçeği tarlasi, film seti gibi köy ve kasabalarla dolu Umbria ve Toscana bölgesi....Masal gibiydi...

We spent two weeks in Italy. One week by the Lake Trasimeno and the other week by the Adriatic Sea.  I loved the Lake Trasimeno and I have seen the best sunset there. The location of the camping was very nice. There was a sunflower field next to the camping. The towns and villages around were fantastic! It was just like a film set. 




Bu göle ve civarına bayılan bir tek ben değilmişim anlaşılan. :)

I am not the only Trasimeno fan :)  







Kamp alaninin yukaridan görüntüsü.

The camping place from above.



 Sokak aydınlatmasının meşalelerle sağlandığı zamanlardan kalma duvara monte edilmiş meşalelikler hala duruyor.

The torch holders are still hanging.

Bu yüzyıllarca öncesinden kalma binalar seyirlik değil, kullanılıyor. Bu binalarda yaşayan insanları görmek beni çok heyecanlandırdı. Şu yukarıdaki resimde, girişinde 3 basamak olan evin önünde durup, elindeki dolu alışveriş çantasını yere bırakıp, anahtarıyla kapıyı açıp içeri giren genç kadına, "evinizin içine bakmama müsaade eder misiniz?" diye sormama ramak kaldı ama tuttum kendimi. Çok merak ettim bu binaların içini. Dışı bu kadar tarih kokan bir binanın içinde ikea mobilyası düşünemedim doğrusu. :)

I was very excited to see those very old buildings with their residents. I saw a young woman entering her house which has three stairs in front of it. I could hardly stop myself for asking permission to take a look inside. I couldn't imagine Ikea furniture in those historical buildings! :)

400 e yakın fotoğraf çekmişiz, bunların çoğu kartpostal, poster tadında. Arada sırada instagramdan  paylaşımlarım da oldu. Seyahat bloggerı olmadığımdan gezinin detaylarına girmeyeceğim, sadece Marco'nun doğum yerini görün istedim. :)
Mutlu günler, mutlu ve umutlu bayramlar...

We made almost 400 photos. Many of them are like postcards and posters. To look at those photos is just like an after party! :) From time to time I shared photos on instagram. I am not a travelling blogger so I won't write more details about our vacation. I just wanted you to see the birthplace of Marco! :)
Have a very nice day!

4 comments:

  1. Bu Marco pek yakışıklı olmuş annesi,zaten İtalyanları ayrı beğenirim:)...Mahsun ifadesi,tombiş göbeği,kıyafeti harika..sanki tatilin bittiğine üzülüyor gibi:)
    Aynı zamanlarda tavşan yapımındaymışız:) benimki böyle tombiş olamadı gerçi:(
    Ahh ah bunları yazacağıma şurdaki gölün kenarında olaydım ne olurduuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Şimdi gördüm senin tavşanını renkleri bile tutturmuşuz şekerim...aaah o göl...Marco da çok özlüyor o gölü :)

      Delete
  2. Gün batımına bayıldım, gölün uzaktan görünüşü de harika, kartpostallık :) Burayı görülecek yerler listeme de ekledim.Paylaşım için teşekkürler :)
    Bu arada marco da çok güzel olmuş.Mahzun marco:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah hala aklım oralarda umarım siz de gider ve en az benim kadar keyifli anlar yaşarsınız...Giderseniz benden ve Marco'dan selam götürün :) Ziyaret ve yorumunuz için teşekkürler :)

      Delete

Popüler Yayınlar