Reyhan şerbeti internette birkaç kez karşıma çıktı. Önce rengi sonra da hazırlamasının kolaylığı beni cezbetti. Dün pazarda koyu renk reyhanları görünce bu tarifi denemek için aldım bir demet.
I have seen this recipe recently on internet, its colour and simplicity attracted me, so I decided to give it a try.
- 1 demet mor reyhan
- 1 litre kaynar su
- 5 yemek kaşığı şeker ( şeker oranını damak zevkinize göre artıtıp azaltabilirsiniz )
- 1 çay kaşığı limon tuzu
What do we need?
- A bunch of red basil
- 1 litre boiling water
- 5 table spoons sugar ( you can increase or decrease the amount of sugar according to your taste )
- 1 tea spoon citric acid
Reyhanı yıkayıp yapraklarını bir kavanoza koyun, şekeri, limon tuzunu ekleyin ve üzerine 1 litre kaynar suyu dökün, karıştırın, kavanozun ağzını kapatıp soğumaya bırakın.Soğuyunca bir şişeye ya da sürahiye süzerek aktarın ve buzdolabında soğutup afiyetle için.
Wash the basil and put the leaves in a jar.
Add the sugar and the citric acid, finally the boiling water in the jar, stir it shortly and close the lid.
When it is cool, drain it in a bottle and chill it in the fridge.
Enjoy!
%100 doğal, özellikle rengi!
100% natural, especially the colour!
İlk defa duyuyorum tadı nasıl oldu acaba? Denemeliyim
ReplyDeleteTadını bilemiyorum ama rengi şahane
Sevgiler
Fesleğen seviyorsanız tadını beğenirsiniz, içimi güzel, ferahlatan, lezzetli bir içecek oldu bence. Denedikten sonra beğenmezseniz, buz kalıplarında dondurup, limonatalara buz niyetine atarak limonatalarınnın lezzetine lezzet, rengine renk katabilirsiniz. Sevgiler...
DeleteDün gece baktık Sibik'le,rengine bayıldık:) Tadını da ayrıca merak ettik.Şuan kendisi benden keçe isteyip duruyor,hemde her renktennnnn:))
ReplyDeleteŞu anda içmekteyim serin serin nefis. Ne yapacak keçeyi merak ettim. Sonunda o da bizim kulübe katılacak galiba :)
DeleteDikiş makinası hazırmış zaten burdan malzemelerle gidecek valla danteller,kaçeler,kumaşlar:))
ReplyDeleteTutmayın Sibiği...yeni bir blogger geliyor bence :))
Delete