Tuesday 23 June 2015

Bebek Yeleği / Crochet Baby Cardigan

 Merhabalar, bebek-çocuk oyuncak ve giysileri örmek benim için çok keyifli bir hobi haline dönüştü. Hemen bitiyor ve sıkılmadan sonuca ulaşabiliyorum. Kendime kazak başladım ama daha bir karış olmadan ay bu bitmeez diye sıkılıp attım. Neyse yukarıda görmüş olduğunuz şey aslında yelek niyetiyle başlayıp (ki kendisi ördüğüm ilk yelek olacaktı) uydura uydura yaptığım için bolero olarak kalması uygun görülmüş bir bebek giysisidir. Elimde izleyeceğim bir tarif olmadan yaptığım için kaç aylık bebek içindir, olur mu olmaz mı bir fikrim yok ama birkaç gün içinde bir arkadaşımın yeni doğan kızının üzerinde deneyip görmeyi planlamaktayım.
 Derken bir gün sonra karşıma, aşağıda gürdüğünüz bebek yeleğinin örneği çıktı. Örnek Ravelry'de ve İngilizce. Ben biraz anlatmaya çalışayım nasıl yapıldığını. Yakadan başlayan bir model.
  
29 zincir çekin. 
1. sıra; 28 yarım trabzan örün.
2. sıra; 2 zincir çekin, bu ilk yarım trabzan sayılır, 27 yarım trabzan örün.
3. sıra (ilk artırma), 2 zincir çekin, her deliğe 2'şer yarım trabzan örün. İlk deliğe bir yarım trabzan örün çünkü çektiğiniz 2 zincir bir yarım trabzan yerine geçer. Toplam 56 trabzanınız olacak bu sırada.
4. ve 5.sıra; bu iki sırayı her deliğe BİR yarım trabzan olarak örün.
6.sıra; bu sırada tekrar artıracağız. Bir deliğe 2 kere yarım trabzan sonrakine 1 kere yarım trabzan şeklinde örüyoruz bu sırayı. Sıra sonunda 84 trabzan örmüş olacağız.
7.8.9. sıraları her deliğe BİR trabzan olarak düz örüyoruz.
10. sırada tekrar artırıyoruz. Bir deliğe 2 yarım trabzan sonraki iki deliğe 1 yarım trabzan örerek bu şekilde bu sırayı tamamlıyoruz.
11.12. sıraları her deliğe BİR yarım trabzan olarak düz örüyoruz
Ve işte yaka kısmı oluştu

Şimdi ilk 15 sırayı yarım trabzan olarak örüyoruz (burası ön yüzün bir parçası) sonra 22 ilmek atlıyoruz (bu kol oyuntusunu oluşturacak), 39 sıra yarım trabzan örüyoruz (bu arkası olacak) ve tekrar 22 ilmek atlayıp (diğer kol) 15 yarım trabzan örüyoruz (bu da ön yüzün diğer parçası).
Bundan sonrasını istediğiniz boyuta gelene kadar yarım trabzan devam edin. Kenarlarını da sık iğne geçin. Yaka kısmını her sıraya 2 şer yarım trabzan olarak geçin.
Gerisi size kalmış istediğiniz gibi süsleyin.
İp: Alize Cotton Gold
Tığ: 3,5 numara

Hi!
You can find the free pattern ( in English) of this Azalea Baby Cardigan on Ravelry.

4 comments:

  1. Merhaba,çok kolay görünüyor ve sade özellikle ikinci,arkadaşımın bebeği için öreceğim...teşekkürler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba, evet çok kolay bir model. Keyifli örmeler :)

      Delete

Popüler Yayınlar